Smartlog v3 » mifan.dk » DSB... jeg hader jer!!!
Opret egen blog | Næste blog »

mifan.dk

1978 - ??

DSB... jeg hader jer!!!

25. Sep 2006 10:52, Mifan

Så sluttede en helt fantastisk weekend. En weekend med fest, god mad, øl og vin og tilsidst en tur i biografen. Ting der virkelig gjorde sit til at få
smilet frem og strække sig helt fra det ene til det andet øre.

MEN...!!!

For der er desværre et 'men', og ikke bare et lille ubetydeligt 'men', men et 'men' der rykker andre 'men'er rundt ved roden. I denne uge hedder 'men'et, ganske overraskende og helt uventet, DSB.
For en gangs skyld skal det dog ikke handle om forsinkelser, bombetrusler eller skinnearbejde. Næh, idag er det DSB's inkompetente medarbejdere og sære regler vi skal have fat i. Men jeg må hellere starte fra begyndelsen...

Det er lørdag formiddag, Signe og jeg er så småt ved at pakke og gøre os klar. Vi skal til dobbeltfødselsdag i Viuf (og her er vi mellem Kolding og Vejle et sted). Vi er nede for at købe en gave og smutter samtidig lige ind på Nørrebro station, for at købe billetter, og her starter farcen så.
Fordi jeg har mit togkort, som gælder fra København over Fredericia til Sønderborg, skal jeg blot have en billet fra Fredericia til Vejle.
I skranken sidder en smilende mørklødet pige med sort, let kruset, hår.
"Hvad kan jeg hjælpe med?", spørger hun smilende.
"Jeg skal have en billet fra Fredericia til Vejle, retur imorgen.", svarer jeg, og forventer om ganske få sekunder at få et stykke papir, der tillader mig at rejse denne tur. Men nej, pigen taster lidt, kigger på skærmen og siger så:
"Det kan jeg desværre ikke lave, det er inde for samme amt." Tydeligvis bare noget der står på skærmen, for da jeg ganske overrasket spørger:
"Jamen, jeg skal til Vejle, hvad fanden gør jeg så?", svarer hun blot:
"Det ved jeg ikke, mit system kan bare ikke lave billetten. Kan du ikke stå af i Fredericia?"
"Øøøh, nej sgu da, jeres tog kører jo direkte, så vil jeg da ikke hoppe af, fordi jeres system er mærkeligt".
Hun slår armene ud til siden og udbryder et lille piv. Der er ikke mere for mig at hente her, og det hjælper jo ikke at blive sur på hende, tænker jeg, for det får jeg ikke min billet af. Jeg må blot konstatere, at systemet er noget lort og deres medarbejdere ikke er informeret godt nok til at rådgive mig på min rejse. Begge ting skal jeg senere få bekræftet. Men lad os lige blive ved den unge dame lidt endnu, for Signe skulle jo også have en billet, hun træder frem og siger:
"Jeg skal have en billet fra København til Vejle idag og fra Vejle til København imorgen". Der går lidt, og Signe får så en billet fra Vejle til København til Søndag.
"Hvor er den anden billet?" spørger hun. DSB-pigen ser forvirret ud.
"Ja, jeg skulle jo også fra København til Vejle idag.", må Signe forklare sig.
"Nåh, jamen det var fordi du sagde det først og så det andet bagefter, så troede jeg bare det var én billet, som du rettede.". Smilet er forsvundet fra pigens læber, og det er forlængst stukket af fra vores ansigter også.
"Jamen, jeg skal fra København til Vejle idag, og fra Vejle til København imorgen.", forsøger Signe sig igen. Men nu synes DSB-trunten at vi lige skal lære lidt, så hun siger:
"Så skal du sige 'retur'".
Hvad??? Er du så blank i knoppen, at du ikke kan sætte to modsatrettede rejser op selv og regne ud, at det er en retur? Skolepengene tilbage!
Vi giver op. Signe får lige sagt undskyld, for at vi ikke kan den korrekte lingo. Vi tager billeterne og går overaskede hjem. Jeg har besluttet at prøve at få min billet på Hovedbanen. Måske de er klogere.

En time senere er vi på Hovedbanen.

Vi går ind i billetsalget, trækker et nummer, venter 3-4 minutter og kommer så til skranken.
"Hej, jeg har et togkort, der gælder til Fredericia, så jeg vil gerne have en billet fra Fredericia til Vejle, retur imorgen."
Den rødhårede dame taster lidt, og den samme information dukker vist op på hendes skærm. Men hvor Nørrebrokvinden virkede meget overrasket, virker det mere som om, at hende her pludselig husker hvordan det nu lige er det er:
"Den kan du desværre ikke købe her, men du kan købe den i toget.", smiler hun.
"Hehe, ja ja,", svarer jeg, "men så koster det mig vel ekstra for at købe den dér?".
"Nej, slet ikke.", forsikrer hun. "Når det er amtsbilletter (billetter inde for samme amt) koster det ikke ekstra, for dem skal du købe i toget."
Lidt nervøs for, om hun nu virkelig kender DSB's regler, skal jeg lige have den igen:
"Du er helt sikker?"
Hun smiler og nikker, og virker meget oprigtig:
"Ja, helt sikker."

Vi står på toget.

Efter en halv times kørsel kommer konduktøren. Jeg forklarer situationen for hende. Hun fortæller, at grunden til at det er sådan er, at amtsbilletter er tidsbegrænsede til en eller to timer, så den ville være udløbet inden vi nåede derover, hvis man fik den fra start. Af samme grund vil hun ikke lave billetten med det samme:
"Jeg fortæller min kollega, som afløser mig i Odense, at du sidder her. Så kommer han og laver billetten til dig, kort før Fredericia."
Jeg accepterer forklaringen, men må da kraftigt anbefale dem, at lave om på det system, for det er da pisse-upraktisk. Hun virker enig, men vil alligevel godt forsvare det lidt. Vi gider ikke diskutere mere, så vi lader den ligge.

Toget er 5 minutter fra Fredericia, da den nye konduktør kigger forbi.

Han kigger lidt rundt, og jeg går til bekendelse:
"Ja, det er mig der skal have den billet til Vejle."
"Ok,", svarer han, "hvad havde du i forvejen?".
"Jeg har det her togkort."
Han hiver sit billetudstyr frem. Kigger på mig og siger:
"Men du er klar over, at det koster 40 kroner ekstra?"
"Undskyld, hvad?", jeg var sgu ærlig talt ikke sikker på, at jeg virkelig hørte det, jeg troede jeg hørte.
"Ja, det koster 40 kroner ekstra at købe billetten i toget.", gentager han.
"Nej, det gør det ikke.", forsikrer jeg manden. Det har jeg jo fået at vide på Hovedbanen.
"Jo, det gør.", han virker meget sikker i sin sag.

Jeg fortæller manden, hvad jeg har fået at vide. Kun for at høre:
"Jeg kan ikke gøre for, hvad de har sagt. Du kan vælge enten at stå af i Fredericia og købe en billet, eller betale de 40 kroner ekstra."
Jeg forhører mig om prisen for selve billetten.
"35 kroner.", svarer han
Undskyld Pjerrot, hvis jeg skal betale over det dobbelte for min billet, er du så sød at trylle lidt med ild, for så vil jeg fanme have noget for mine penge.
Nervøse trækninger breder sig over mit hoved, en let ticks generer mit venstre øje. Billeder af DSB-trolden med blodtud farer forbi.

Jeg må bøje mig. Jeg betaler 75 kroner for en billet til 35 kroner. Jeg har opført mig præcist som reglerne foreskriver. Straffet for at være lovlydig. For faktum er, og det ved jeg til næste gang, at jeg bare skulle have holdt min kæft, og køre gratis til Vejle. De dobbeltchecker alligevel ikke folk.

Der er flere personer, som skal have flækket deres knæskaller. For det første damen på Hovedbanen, som absolut ikke ved hvad hun snakker om. Undskyld Yvonne, var det ikke på tide, at du kom tilbage til anstalten?
Hvis hun vidste hvad hun snakkede om, kunne hun for det første have forberedt mig, og for det andet have sagt:
"Jamen, du kan købe en billet fra Kauslunde til Vejle. Den krydser amtsgrænsen. Den koster godt nok 60 kroner, men det er jo billigere end de 75."
Men det gjorde du ikke, vel? Bertel Haarder, du skylder. Vi har en vinder. Den halve gris og skolepengene tilbage til damen med det røde hår.

Når det så er sagt, så er der sat'me nogle, som må ændre på deres latterlige system.
Jeg lægger fanme 4000 kroner hos dem, hver eneste måned, bare til togkort. Jeg bruger 8 timer om dagen i deres skodtoge, og nu er jeg så blevet bonget for 40 kroner ekstra.
Jeg er ikke smållig. 40 kroner er ikke alverden, det er princippet i det, hvis nogen skulle være i tvivl.

Kære DS... næh vent... bare DSB,
jeg hader jer. Virkelig. Ikke bare som i "i er dumme" eller det nærmest kærlige had vi Brøndbyfans har til dem fra FCK. Næææh, jeg hader jer virkelig. For min skyld må i godt rådne op et grimt sted. I er sådan nogle, som man ville gå forbi, selvom i lå og blødte.
FØJ!!!
En statslig kapitalistisk transportorganisation med et overskud på en milliard om året. Hvad fanden sker der?

FUCKING LORTE DSB!!!


Men festen var heldigvis fantastisk. Søndagen blev brugt på hygge. Signe og jeg tog på yndlings spise-stedet for tiden: Wagamama, og bagefter en tur i biografen og se 'Rene Hjerter'. Fantastisk dejlig mad og en helt igennem fantastisk film.

God mandag!

Kommentarer

 1. Darkmus
  25. Sep 2006 13:03
  1

  Velkommen til farcen: "Ud og se med DSB" ;)

 2. US
  25. Sep 2006 14:42
  2

  Der er da helt sikkert nogle medarbejdere, der har behandlet jer decideret tåbeligt - ingen tvivl om det! Den er god nok med reglen om indenamtslige rejser, som i princippet er noget vores kære trafikpolitikere har fundet på, men det bliver sagen jo sådan set ikke bedre af!
  Hvis du ikke allerede har gjort det, vil jeg foreslå dig at skrive ind til DSB, og spørge hvad du retteligt skulle have gjort, eller om det virkelig er meningen, at man skal betale overpris for at købe et tillæg til sit pendlerkort, eller om eneste mulighed er at afbryde sin rejse for at købe en billet?

 3. Morten
  25. Sep 2006 23:05
  3

  Lige mit forslag. Skriv og spørg dem ad. Men selvom jeg nød din underholdende læsning skal du nok skære lidt ned i historien hvis der skal være en chance for at de trykker det.

 4. US
  25. Sep 2006 23:16
  4

  Morten: Selvom de ikke trykker det i Ud&Se, får man svar alligevel - ellers ville Ud&Se vist nærmere være en lille roman hver måned!*g*

 5. Svend (kræwet)
  26. Sep 2006 01:26
  5

  Lækker historie... Jeg har heldigvis ikke prøvet noget helt så irriterende... Det nærmeste var ca 20 minutters frysende venten på Middelfart station. Vel at mærke 20 minutter der blev til 40 minutter, der blev til 5 kvarter... Men jeg tænkte bare, shit happens og hold kæft hvor er det koldt i december!

  Anyway, jeg tror for fremtiden, at jeg vil have alle informationer fra infoskranker på papir med fulde navn og underskrift på. Inkl en "DSB betaler hvis det jeg har sagt, ikke er korrekt"-klausul... Dog tror jeg desværre ikke, skrankemedarbejderen går med til den... :(

 6. Morten
  26. Sep 2006 03:39
  6

  US, det er da trods alt okay hvis de tager sig tid til at svare folk.

 7. Stenerkræet
  28. Sep 2006 19:55
  7

  Nye kan hoppe på legetøjstoget hér:
  Charly HAR faktisk skrivet mindst ét brev til DSB før - det ligger her i bloggen et sted...Han fik så vidt jeg husker ikke et skriftligt svar, men en tilfældig kontrollør så navnet "Charly" på hans månedskort, og fortalte, at hans brev var blevet hængt op på den lokale station. (Dengang indeholdt det vist en røvfuld til DSB generelt, men en ros til en enkelt medarbejder) Er det helt løgn, må du lige rette mig, Charlytøsen! :D

  Men hooold da op, hvor kan man blive træt i ansigtet over DSB...
  Der bliver lavet så indviklede regler, at deres egne medarbejdere ikke engang forstår dem.
  Selv har jeg (blandt mange andre oplevelser med DSB) haft den tvivlsomme fornøjelse, at skulle betale ekstratillæg (ud over mit Alle-zoner-månedskort) 3 gange på strækningen Roskilde-Kbh.
  Alt efter, hvem man spørger i koncernen, er reglen nemlig følgende:

  Der skal ALTID betales ekstratillæg i IC3-tog på denne strækning.
  Der skal ikke betales ekstra på strækningen i IC3, hvis man har pendlerkort.
  Der skal kun betales ekstratillæg på denne strækning i IC3, hvis der fremgår af skærmene på stationen, til gengæld skal ALLE betale.
  Der skal ikke betales ekstra selvom det står på skærmen, hvis man har pendlerkort.

  Flere af medarbejderne kommer også med argumenter for, hvorfor lige præcis DE har ret og de andre tager fejl, imens de skriver regningen...

  *SUUUUK!*

 8. US
  28. Sep 2006 21:20
  8

  Stenerkræet: Nu må du ikke hænge mig op på det, men jeg er rimelig sikker på, at det kun er ICLyn tog, der opkræves tillæg i og ikke i alle lyn-tog. Det fremgår af køreplanen hvilke lyn-tog, der kræves tillæg i, og det bør også stå på skærmen, når du kommer ned på perronen. I alle andre tog end de markerede vil jeg holde på, at man ikke skal betale tillæg! Køreplanen for IC(lyn)-tog findes i en papirudgave på stationerne og som pdf-fil på nettet.

 9. Anne D
  19. Oct 2006 16:53
  9

  Ja pendlerkort og tillægsbillet er en skidt kombination!!
  Har netop snakket med DSB om samme sag.

  Jeg har pendler kort mellem Odense og Taulov (lille skod-station mellem Fredericia og Kolding)
  Hvis jeg gerne vil forlænge rejsen ét stoppested, - altså rejse fra Odense til Kolding - så har jeg 3 muligheder:

  a) køb en helt ny billet fra Odense til Kolding - og glem alt om, at jeg i forvejen har betalt for næsten hele strækningen via mit Pendlerkort (Odense-Taulov).

  b) køb en tillægsbillet i toget (nå, nej den går ikke mere - det koster 600 kr i bøde, oplyste den kære DSB-dame mig)

  c) stå af i Taulov, og køb en tillægsbillet i billetautomaten. Bare surt at toget jo ikke venter på, at jeg skal købe billet i automaten - så derfor må jeg vente på det næste tog videre mod Kolding, som går 1 time senere...

  uha, - det er sørme svært at vælge mellem 3 så gode valgmuligheder!

  /Anne :)

 10. Kasper
  8. Nov 2006 00:04
  10

  HOERT! DSB er en gang skod uden lige.

  En gang ville en konrolloer have mig til at koebe en ny billet fordi jeg havde stemple den forkert. Det viste sig at alt hvad der skulle goeres fra hans side var at klippe i de anden side - selv. Jeg ville ikke have koebt en anden han kunne jo baade se dato gyldighed og destination paa min billet der for oevrigt var bestilt i mit navn..... (!)

 11. Jesper J
  13. Dec 2006 01:21
  11

  Igør mig sgu glade sidder og hører natradio, hvor jeg godt vil oplyse fjolset om manglende situations fornemmelse,men nej, det koster 100,-............
  Ting vi almindelige mennesker betaler for, skal den onden fløjtendene mig være iorden...
  såeh, fordi gallup ikke må se hvor og hvorfor jeg er virker dr's mailformting ikke for mig, og de skal sgu ikke tjene penge på mig, når det koster over 1,- at sende en sms til den pågældene medarbejder, sådan noget sjusk, hvilket jo minder mig om..... jo........ D S B !!!!!!!!!!!!!!!

 12. Peter
  6. Jun 2007 17:07
  12

  DSB's overskud på en milliard skal godt nok ses i forhold til det markant større milliardtilskud de modtager hvert år.
  Men jeg kan godt forstå dine frustrationer: Foretagenet burde privatiseres øjeblikkeligt!

 13. Pernille 13 år
  7. Jul 2007 11:17
  13

  Du kan stinke selv..
  DSB ROCKS <3
  Især når jeg får gratis tog ture (:

  -Hvad ville du måske gøre hvis de ikke var der? :b nar

 14. Mike
  28. Oct 2007 16:04
  14

  Jeg kan kun sige at jeg flere gange af DSB ikke har fået korrekte oplysninger og der taler jeg om alt fra zoneantal og til det der er værre. Har jeg fået bøder har det kun været fordi de narhovedet har kvajet sig. Dog ville jeg så vende det om og sige. Kunne jeg selv gøre det bedre ?
  Hjælper det at hidse sig op og bruge sin energi på det ?

  Nej ikke altid.

  Kunne du gøre det bedre hvis du arbejdede hos DSB ?

  Prøv at tænk på de stakkels mennesker som måske ikke informeres korrekt. Altså deres medarbejdere. Du kan samligne det lidt med at stå i butik hvor man tit må finde sig i folks åndsvage ævl fordi en skue ikke lige passer eller fordi der sælges brød der kun er holdbar en uges tid. Forstil dig lige hvordan en ekspedient i en butik eller ved DSB-skranken må have det hvis den person ikke kender de rigtige oplysninger. Hun burde vide det ja, men faktum er at hun ikke ved det. Du kunne jo så fremfor at have besøgt kun billet-kontoret have gået på nettet og checket det ud ved at have fundet kontakt-oplysninger på det tog du skulle med fra Fredericia til Vejle. Det var så bare hvad jeg ville have gjordt.

  Mht at hade DSB så er du ikke ene om det. De er nogle fucking kapitalistiske narrøve, men brug nu ikke for meget energi på at hade dem. Fest i stedet og vær glad :-) Livet er sku for kort til had.

 15. Charles
  29. Dec 2007 17:37
  15

  Yep. DSB er ikke til andet, end til at male på. Det samme er sket for mig, og deres latterlige papirsklippekort går mig også på, og har ført til flere bøder på 600,-

  Så mal og vær glad! De skal ikke spolere godt humør. Få en fest ud af det - og sørg for ikke at blive snuppet ;)

 16. Steen
  26. Feb 2008 10:31
  16

  Få jer et liv :-)

 17. viggo
  25. Jul 2008 15:47
  17

  jeg har fået sendt en bøde på 1400 + 800 kr selvom ikke er blevet taget uden billet? øhhh hvad gør man så når man knapt nok har råd til at betale husleje og mad??

 18. viggo
  25. Jul 2008 15:48
  18

  forresten.. undskyld det er i en ny post, men jeg kan ikke engang beskrive hvor fucking meget jeg hader dsb. :)

 19. Cheap Christian Louboutin
  17. Dec 2010 02:46
  19

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

Links til dette indlæg

 1. http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=dsb+t... ( 6. May 2007)
 2. http://www.google.dk/search?hl=da&q=skolepengene+tilbage&... ( 6. May 2007)
 3. http://www.google.com/search?q=weekend+k%C3%B8benhavn+dsb... ( 6. May 2007)
 4. http://www.google.dk/search?q=mit++dsb&hl=da&lr=lang_da&s... ( 6. May 2007)

Tags

Arkiv