Smartlog v3 » mifan.dk » København i morgentimerne...
Opret egen blog | Næste blog »

mifan.dk

1978 - ??

København i morgentimerne...

31. Aug 2007 13:00, Mifan

Jeg elsker København i morgentimerne.

Jeg elsker at gå en tur i den indre by, mens myldretidstrafikken langsomt snegler sig forbi.

Om eftermiddagen er byen fyldt med travlhed, stress og jag. Folk skal for alt i verden nå hjem, så hurtigt som muligt, eller de skal nå i Bilka inden alle andre. Luften er tæt af tudene horn, biler der gasser op og ræser afsted, politi og ambulancer, når folk ikke kan finde ud af at køre ordentligt, og folk med mundvigene langt nedad, fordi de har haft en hård dag. Tolerancen om eftermiddag kan ligge på et frimærke.

Men om morgenen, der er det helt anderledes. Folk har ikke så travlt med at komme på arbejde, smilende går de afsted med avisen eller bagerbrød under armen, og tænker på alle de ting de skal nå, når de får fri. Bilisterne kører stille og roligt, og ingen har mere travlt, end at der er plads til alle. Det er selvfølgelig særlig godt om fredagen, hvor folk glæder sig til weekenden.

Hvis man har fri fra arbejde en dag, så er det fantastisk at gå op ad strøget og købmagergade. Man kan gå helt uforstyret og kigge på de mange butiksansatte, som stille og roligt gør klar til dagens salg. Der er en ro og et tempo, der bare gør, at man føler sig dejligt tilpas. De ansatte kan endda smile.
Et par timer senere er freden forbi. En halv million mennesker, primært turister, marcherer igennem gågaden, og gør alt hvad de kan for at trampe hyggen og smilende hos ekspedienterne godt og grundigt i stykker.

Kontrasten er enorm.
Men sådan er livet i Kbh... fuld af kontraster. :)


Rigtig dejligt og god weekend til jer derude... og så lige fredagens hyggelink:

http://www.liveleak.com/view?i=29e_1186017604
(Mand køber helikopter. Mand aftaler tid med flyveinstruktør for at lære at flyve. Mand bliver utålmodig. Mand tænker "hvor svært kan det være". Mand forsøger selv...)

Kommentarer

 1. Marianne
  31. Aug 2007 13:15
  1

  Det er altid så dejligt at høre dine filosofiske tanker. :o)
  Jeg kunne dog ikke tænke mig at bruge en fridag på at stå tidligt op og myldre ind til Kbh. for at kigge på andre der myldrer af sted.. Nej, jeg vil hellere blive i min seng.

  Rigtig god weekend. Vi ses i morgentidlig.

  Knus fra Fru Marianne

Tags

Arkiv

Relaterede