Smartlog v3 » mifan.dk » Roskilde
Opret egen blog | Næste blog »

mifan.dk

1978 - ??

Roskilde

19. May 2008 10:12, Mifan

Det er mandag formiddag. Jeg kom hjem fra Roskilde Festival igår aftes. Lugten af mødding og hash hænger stadig i næsen, og mine ører hviner stadig som en lille souvenir fra koncerten med Mnemic.
Men det var en skøn festival. En befriende blanding af noget råt, noget frit, noget vådt og noget sprit. Jeg elsker det.

Jeg var i biografen igår aftes til Ulrik Wivels film "Roskilde", og jeg er absolut forelsket.
Ikke så meget i filmen direkte, for den giver egentlig bare et nutidigt billede af festivalen i ord, billeder og ikke mindst lyd. Men filmen bragte mig, i et par timer, tilbage til den Roskilde, som jeg er så forelsket i.

For dig, som ikke har noget med Roskilde at gøre og egentlig helst vil være fri, er filmen absolut ikke et emne. Lad være med at se den. Den er ikke et historisk tilbageblik. Den er lavet over de seneste 8 år, og er nærmere et lidt kunstnerisk stemningsbillede.
Men det virker. Da filmens rulletekster løb over lærredet i Grand Teatret var det eneste der fyldte mit hoved spørgsmålet om hvor langt tid der var til festivalen. For det kan ikke gå hurtigt nok med at komme afsted igen.

Dagene hvor jeg lå i et gennemblødt telt, forsøge mig med hash og drak øl og klam sprut i mængder, der ville sende grønlænderne på vesterbro torv til udpumpning er forbi. Nu vil jeg hellere afsted med Muskelsvindfonden og arbejde mig igennem ugen. Musikken er for mig også underordnet. Selvfølgelig er det fedest, hvis der er en masse god musik, men det er mere stemningen, friheden og de enormt mange oplevelser jeg glæder mig til.

Roskilde handler om at leve. At være fri. Om at give helvede i livets småproblemer, og bare gøre hvad man har lyst til i en uge.
At en forfinet skare af café latte-drikkende borgerdyr har travlt med at fordømme og tale nedsættende om Roskilde og ikke mindst gæsterne, skal man ikke tage sig af. Hvis de ser filmen, vil deres fordomme helt sikkert blive understreget med en tyk fed sort streg. Men dem om det. Så længe de ikke glemmer, at livet er andet en rødvin, ballet og realkreditlån.

Roskilde er Piet Hein på syre. Husk at leve mens du gør det!

Kommentarer

 1. Rasmus Alenkær-Jørgensen
  11. Aug 2008 12:29
  1

  Du har så evigt ret... Vi er jo nogen der har forsaget den julianske kalender, og kører fra Kilde til Kilde. Og tak i øvrigt. Tak for en fed festival, og for et godt og hårdt stykke arbejde :-)

 2. Anders E
  31. Jan 2009 01:25
  2

  Sidder og klapper i mine små hænder. Det er sgu for ringe at Åh Abe er nedlagt så vi skal vente helt til Roskilde på at blive luftet...

Tags

Arkiv