Smartlog v3 » mifan.dk » Snak nu lidt sammen...
Opret egen blog | Næste blog »

mifan.dk

1978 - ??

Snak nu lidt sammen...

9. May 2008 12:32, Mifan

Jeg var i Cinemateket igår og se Jon Bang Carlsens film "Purity Beats Everything", og en efterfølgende snak om filmen mellem Bang Carlsen, forfatter Knud Romer og publikum.
Det var en fin og kunstnerisk film. Måske lige en tand for kunstnerisk til min smag, når nu sagen er en alvorlig som holocaust.
Den efterfølgende snak var på nogle områder interessant, men Knud Romers tilstedeværelse var ikke rigtig berettiget, og virkede lidt malplaceret. Men der kom en ok snak ud af det, og en oplevelse man kunne tage hjem og tænke lidt over.

Men i virkeligheden er det slet ikke dette arrangement, som skulle være mit hovedtema idag.
Næh, for inden vi tog i Cinemateket, skulle vi lige have noget hurtigt mad indenbords. Vi var lidt pressede på tiden, så da vi kom forbi Sunset på Købmagergade, så var det her vi besluttede os for at stille sulten.

Stor fejl!!!

Der stod kun en gruppe på tre mand foran os, så det blev rimelig hurtigt vores tur.
Det er super, så går det hurtigt, tænkte man. Men nej... da vi har bestilt, betalt og får bonen, viser det sig, at vi er 15 numre bagud.
Et eller andet er gået fuldstændig galt blandt personalet, for strømen af nye kunder ind i butikken er på meget lavt blus, alligevel stresser de fire sunset-medarbejdere rundt, som var det pisket... underligt nok, så påvirker det ikke hastigheden hvormed mad bliver slynget ud til kunderne.
Vi har nummer 31... efter 10 minutter er de nået fra 15 til 20. Godt vi ikke havde tralvt... eller det der.
Tilgengæld, så lignede restauranten et bombet lokum. Der var bunker af affald på hvert eneste bord, madrester på gulvet og køkkenet gav mig lyst til, med det samme, at ringe til fødevaremyndighederne. Men vi havde tralvt, så det blev glemt et øjeblik.

Anyways... det var heller ikke dette der skulle være dagens tema. (Holy crap, Shakespeare, det var en lang intro)

Men mens vi sidder og venter, får jeg øje på to mænd, som sidder sammen ved et bord, med en fælles bakke. Tydeligvis to venner.
Det kunne ligne ethvert andet møde mellem venner på et spisested. Men der er en forskel.
De siger ikke noget. Intet.
Deres hoveder er begravet i hver deres mobiltelefon, hvor der skrives SMS'er i stor stil. De kigger kun op, når der skal snuppes en tår sodavand eller når telefonen lige bruger et øjeblik på at sende beskeden.
Sådan fortsætter det, indtil deres nummer bliver råbt op. Så er der lige en lille udveksling af ord, max. 20, som afgør hvem der henter maden.

Ved et andet bord sidder tre veninder.
De er tre, de har langt hår og de har bryster. Men ud over disse tre ting, er historien fuldstændig den samme. Mobil, bøjede hoveder og SMS.

Jeg undres.

Et kort øjeblik overvejer jeg, om jeg skal skrive et blogindlæg, hvor jeg stille spørgsmålet: "Er vi blevet dårlige til at snakke sammen?".
Men jeg kigger mig omkring, og heldigvis snakker resten af kunderne sammen. Nogle meget intenst og interesserede, andre mere løst.
Så jeg opgiver mit blogindlæg... for nu.

God weekend,
vi ses på mandag lige her. :D


“Write to be understood, speak to be heard, read to grow...”

 ~ Lawrence Clark Powell

Tags

Arkiv

Relaterede