Smartlog v3 » mifan.dk » Straf dem, og straf dem hårdt!
Opret egen blog | Næste blog »

mifan.dk

1978 - ??

Straf dem, og straf dem hårdt!

29. Nov 2006 12:03, Mifan

Lad mig citere Urbans forside idag:

"En ung fyr er på vej hjem fra en fest. Han er i dårligt humør, fordi han har skændtes med kæresten. Ude foran en grillbar støder han på to andre unge, der ignorerer ham, da han stiller dem et spørgsmål. Han reagerer ved at slå den ene to gange med knytnæve."

Dette, fortæller avisen fortsat, eksempel på 'vold mod sagesløs' vil koste en tidligere ustraffet person blot 60 dages fængsel. 2 måneder(!!).
Men en ny stor undersøgelse viser, at danskerne mener, at straffene er for hårde i danmark. I førnævnte eksempel, vil man hellere straffe betinget eller med behandling, og man vil endvidere også have skåret ned på straffen for hårdere forbrydelser.

Undskyld mig, men det er jeg satme ikke enig.

Uprovokeret vold mod ganske uskyldige og/eller tilfældige mennesker skal der satme bare slås så hårdt ned på, at de skyldige aldrig nogensinde kunne finde på så meget som at have mareridt om det.
Strafferammerne herhjemme er ganske enkelt alt for milde. Nærmest til grin. Hvis du ikke har gjort noget før, så er det jo lige før, at et "Undskyld, jeg gør det ikke igen" er nok. Tsk tsk.

Næh, lad os få skruet gevaldigt op for straffene, og lave noget der minder om øje-for-øje-straf.

Jeg føler mig ærligt talt ikke særlig sikker, når diverse kriminelle bare kan grine af deres straf, og så iøvrigt gentage deres akt kort tid efter. Og skulle det endelig ske, at de fik en lidt længere straf, så er det jo i et fængsel, som til forveksling kunne ligne et 2-3-stjernet hotel. Straf??? *sigh*

Det er op tide, at der strammes (og klynges) op. Sæt igang, pisken frem!


---

...og så lige dagens anmeldelse: 0 stjerner til dansesmølfen David Owe!

Kommentarer

 1. Fætter humle
  29. Nov 2006 15:29
  1

  De skal straffes! Og de skal straffes hårdt! Jeg er fuldstændig enig!!!

  Meeen, som du selv påpeger, så er de danske fængsler jo nærmest ferie ophold, så jeg tror personligt at det vil være bedre at sende dem til en sindsyge anstalt (sry - jeg kender ikke lige det politiske korrekte ord for sådan et sted).
  For det første så må de gå rundt med en konstant usikkerhed om hvad deres med-"fanger" kan finde på næste gang.
  For det andet, så hører man jo tit at fængsler blot gør folk mere kriminelle (jeg håber så ikke at en sindsyge anstalt gør folk mere sindsyg...).
  For det tredje så lyder det ikke så sejt når man kommer ud - man vil nok ikke "prale" overfor de andre hårde drenge med at man har være inde på den lukkede, hvorimod fængslet måske kan have list status.

  Jeg er mest tilhænger af øje-for-øje, eller den gode gamle rusiske metode med at sende dem til sibirien (vi kan jo bruge grønland), men det er nok lidt for kreativt til resten af den danske befolkning.

  Jeg bliver totalt sur når jeg hører om sådan noget tilfældigt vold. Det minder mest om "jeg keder mig - lad mig banke én ned".

 2. Albatros
  30. Nov 2006 10:55
  2

  Jeg blev totalt overrasket her forleden. Var i bus og sad ved siden af 2 drenge på omkring 15-16 år.

  Ikke nok med at den ene meget detaljeret fortalte omkring hvordan han havde slået en anden (heldigvis ligesindet) person ned. "så sparkede jeg ham i brystkassen, til han kastede blod op", og de var selv om de var meget beviste om hvad straffen ville være. "det er 2 måneder og 4 dage siden min sidste dom så jeg får kun en ny betinget dom. Nok for grov vold tror jeg"

  Hvis folk regner med straffen og stadig mener den er det værd så er der noget galt!

  Da man på den anden side ikke skal ødelægge folk liv bør det hedde sig at man laver noget udvikling i straffen. fx du kan maks få 2 betingede domme indenfor 10 år, resten vil automatisk blive ubetinget, samt gentagne straf inden for samme område fordobles for hver straf man tidligere har haft. ie. fjerde voldsdom giver 8 * normal straf

 3. Den Rimelige
  9. Jun 2007 14:28
  3

  Jeg mener også straffene er for milde i Danmark. Næh, lad os få et dansk Guantanamo på Bornholm. Det må være rimeligt!

Tags

Arkiv