Smartlog v3 » mifan.dk » Tænk på de sultne børn i Afrika
Opret egen blog | Næste blog »

mifan.dk

1978 - ??

Tænk på de sultne børn i Afrika

11. Oct 2005 03:06, Mifan

Blikket er tomt. Det eneste tegn i hendes øjne på at hun lever er tåren, som nu langsomt driver ned af hendes kind. I hendes favn ligger hendes barn, afkræftet, udmagret, ude af stand til at gøre noget som helst. Det er et spørgsmål om tid. Hun har set det ske med hundredevis af andre og vidst, at hendes tid ville komme. Det er tæt på.

Det er hendes skæbne, og hun deler den med store dele af verdens befolkning. Endnu lever hun i Zimbabwe. Havde ikke heldet til at blive født i Ringsted og hedde Jensen.

Jeg hører folk sige, at de ikke kan gøre noget, at de ikke kan ændre verden alene. Og nej, det kan I måske ikke. Men i kan redde hendes og mange andres verden. Hun kan leve og brødføde sit barn i et år, for det vi bruger på pizza på en måned.

Hendes tro er væk, og min er på vej samme vej. Vores samfund er desværre på vej i retning af, at man er sig selv nærmest, og ikke tænker på sine næste. Hvem bekymrer sig dog om sultne i Afrika, så længe jeg får min bøf og kan se film på mit 42" tv.

Det skal ikke være en moralprædiken. Folk må gøre hvad de vil med deres liv. Jeg ville bare sådan ønske, at de også gjorde lidt for andres.

Mens du har læst dette indlæg er 7 mennesker døde af sult.

Kommentarer

 1. Natmusen
  11. Oct 2005 06:00
  1

  Sidder og savner at få at vide, hvad DU har gjort for andres? *s* (jeg mener, ud over at få os andre til at smile og griner fordi du bare er en herlig gut?)

 2. Mifan
  11. Oct 2005 06:11
  2

  Når jeg skriver sådan et indlæg, så undlader jeg med vilje at skrive, hvad jeg selv gør. Det kommer det let til at lyde som om, at jeg vil fremhæve mig selv, og gøre mig til et bedre menneske. Det er ikke meningen. Derfor skriver jeg også, at folk må gøre som de har lyst.

  Men siden du spørger...

  Ud over at bruge en enormt stor del af mit liv, på frivilligt arbejde, så betaler jeg hver måned 100 kroner til hver af 3 velgørende formål.

  300 kroner om måneden er ikke alverden, men det er hvad mit sparsomme budget kan overkomme for tiden :p

 3. K
  11. Oct 2005 09:18
  3

  C: Jeg er enig med dig... Det er ikke vigtigt at fremhæve, hvad man selv gøre - bare at pirke til folks samvittighed, for der er RIGTIG mange rundt om i landet (verden), der faktisk har noget at give af, uden de selv ved det.

  Alle omkring mig ved, at jeg vitterligt ikke har meget at rutte med i dagligdagen, men alligevel har jeg valgt, at jeg SKAL have råd til at hjælpe Salimata i Mali (sammen med KD) og Omkar i Indien.

  Når jeg skal spare og kigger på mit budget, er det ikke mine fadderbørns penge, jeg kigger på og overvejer at spare væk. Jeg vil sgu hellere undvære ugens nyt fra Andeby eller opsige mit FDM-medlemsskab, hvis det er dét, der skal til, for at jeg kan betale mine regninger.

  Jeg skal nok klare mig, selvom pengene ikke er mange. Jeg er født i Danmark, og der skal seriøst meget til, før jeg ikke kan få mad på bordet og tag over hovedet. Så længe jeg har det, har jeg også råd til at hjælpe andre mindre heldigt stillede.

 4. K
  11. Oct 2005 09:19
  4

  Og nårh, ja ... hvis man ikke synes, man har økonomisk råd, så prøv med noget frivilligt. Det koster kun tid!

 5. Mifan
  11. Oct 2005 09:23
  5

  K: Kunne ikke have været mere enig...

 6. Natmusen
  11. Oct 2005 11:40
  6

  Det var så absolut ikke for at få dig til at fremhæve hvad du gør, jeg var blot nysgerrig efter at høre hvad du gjorde, specielt fordi det var noget jeg ikke kendte til *s*

  Hvad jeg selv gør? Jah, som K nævner det har hun og jeg et fadderbarn i Mali, derudover giver jeg 100 kroner hver måned til Folkekirkens Nødhjælp.

  Folk prioriterer forskelligt, både med deres tid og penge - om jeg "gør nok" ved jeg ikke, men ét er sikkert: de der bruger så meget tid på frivilligt arbejde som du gør Charly, dem har jeg enormt stor respekt for!

 7. Signe
  11. Oct 2005 15:31
  7

  Jeps, respekt for frivilligt arbejde, der véd man da, hvad man giver. Jeg kan bare ikke lade være med at tænke på, når man donerer til fonde, er det så ikke svært at vide, hvor stor en del af ens donation rent faktisk går til formålet?

 8. Signe
  11. Oct 2005 15:32
  8

  Det er forresten ikke så negativt ment, som det måske lyder. Jeg kunne ikke være mere enig i, at vi har alt at give, når vi bor så fantastisk et sted som Danmark.

 9. Mifan
  11. Oct 2005 15:51
  9

  Signe: Du har ret, det er svært at vide hvad pengene går til, men der er ikke så mange alternativer.
  Så skal man selv sætte noget igang... og så ender man nok alligevel med at bruge flere penge på administration og iscenesættelse.

  Jeg vil to ting med det her.
  For det første vil jeg selvfølgelig gøre opmærksom på, at vi godt kunne gøre mere for den fattige del af verdens befolkning.
  Men for det andet vil jeg også appelere til de folk om, måske bare engang imellem, at tænke "Jeg har det vist egentlig meget godt"... for ja... det har du vist!

 10. Helena
  21. Sep 2006 10:26
  10

  hvor mange sultnebørn findes der i verden ?

 11. Daniel Hansen
  4. Oct 2006 13:31
  11

  Hej Charly Jensen.

  Du har desvære ret, de større lande burde at give lidt mere til de svage ramte lande (økonomisk)
  Jeg er en dreng på 15 år, jeg har det sku aå godt, jeg kan ikke forstille mig at der er nogle børn nede i Afrika, som ikke kan få mad hver dag, jeg får mad 4 gange dagligt, det er sku mætkeligt at tænke på..

 12. eskelund
  12. Jun 2007 08:33
  12

  Heej´__

  Jeg synes det er pisse godt tænkt.
  Jeg har lgie nu om de fattige børn i Afrika og jeg synes det er vildt syndt for de børn. Jeg synes godt vi kunne hjælpe dem, istedet for at sidde her og lade som ingen ting. Det er bare for dårligt at vi sidder her og har det pisse godt, når der er andre der ikke har det særlig godt. Synes vi skal gør noget !

 13. Emilie
  12. Aug 2007 06:24
  13

  I har så meget ret alle sammen.
  Folk (mange) bliver ved med at sige " nej - å-nej, de sulter dernede...det er også noget værre noget" imens de bladre igennem bilkataloget for at finde et større og smartere bil, mens deres mange-tommers fladskærms tv plabreløs i baggrunden og de sidder og æder sig federe og federe, fordi de ikke kan lade være med at kaste sig grådigt over maden, når der nu alligevel e så meget af den.
  Det får menneskene i Afrika det ikke bedre af! Det gælder om at GØRE NOGET.
  Det er vores medmennesker, og i har også et ansvar overfor dem, for de kan ikke klare den selv, og vi har muligheden for at hjælpe.

 14. kezia
  3. Sep 2007 10:12
  14

  jeg er en pige på 13 år og det er meget smukt d du har skrevet , jeg er ved at lave en opgave om det i skolen---

 15. Mia
  21. Apr 2008 19:33
  15

  Jeg syntes det godt skrevet.
  Jeg er en pige på 14 som faktisk er igang med at skrive et projekt om fattige børn i afrika. har fået en masse viden ud af at læse dette. men det var ikke sådan du kunne give mig lidt mere viden vel? fx hvor mange fattige børn i afrika er der ? . elelr sådan noget, det er bare fordi du virker så klov på det.
  Hilsen mia.
  ps Jeg har sagt til min mor at vi skal støtte med nogle flere penge end vi nu gør hehe ;p .

 16. Anonym
  9. Jun 2008 22:01
  16

  Jeg synes at du har ret. 100 %. Hvem vil overhovedet tænke på dem??
  Altså så længe vi har et hjem, går i skole og bliver mæt at en måltid, hvorfor skulle vi overhovedet tænke på dem der sulter? Selvfølgelig er der ikke nogen der tænker på dem, når de selv ikke ved hvordan det er at sulte. De kender ikke følelsen. Men nu skal vi ikke bedømme alle. Selvfølgelig er der nogen der tænker på dem.
  Jeg skal lave en engelsk fremlæggelse om afrikanske børn. Håber det bliver godt.
  Jeg synes at det er godt at du har skrevet den her lille artikel.
  Det var bare det;)

 17. Anonym
  9. Jun 2008 22:03
  17

  Jeg synes at du har ret. 100 %. Hvem vil overhovedet tænke på dem??
  Altså så længe vi har et hjem, går i skole og bliver mæt at en måltid, hvorfor skulle vi overhovedet tænke på dem der sulter? Selvfølgelig er der ikke nogen der tænker på dem, når de selv ikke ved hvordan det er at sulte. De kender ikke følelsen. Men nu skal vi ikke bedømme alle. Selvfølgelig er der nogen der tænker på dem.
  Jeg skal lave en engelsk fremlæggelse om afrikanske børn. Håber det bliver godt.
  Jeg synes at det er godt at du har skrevet den her lille artikel.
  Det var bare det;)

 18. Rasmus
  7. Oct 2008 16:51
  18

  Hej!

  jeg har et projekt om Afrika, og jeg ville bare vide hvor mange penge, der rent faktisk går til Afrika. er der nogle der ved det?

 19. Nanna
  28. Oct 2008 13:10
  19

  jeg er ved at skrive et essay om hvornår man skal tage ansvar
  ved i hvornår staten går ind og gør noget for de børn der sulter?

 20. magnus
  20. Apr 2009 12:59
  20

  du er bare for meget hvad har du gjort for dem?
  sidder og venter på et svar

 21. miiiq
  29. Apr 2009 10:48
  21

  jeg har projekt opgave om sultne børn i Afrika og kan ikke rigtrig finde noget om sult. har nogen et tip til mig og min gruppe

 22. nicolai harder
  24. Nov 2009 10:54
  22

  Til Mifan:
  Jeg forstår ikke at du skriver "det er ikke for at gøre mig til et bedre menneske" Hvorfor vil du ikke stå ved at du er et bedre menneske, end hvis du ikke tænkte på de fattige?... Det forstår jeg ikke, men det er nok janteloven som stadig lever i dk. :(

  Anyways
  Jeg tror jeg vil lave sådan et biddrag når jeg får råd. Hvordan gør jeg, kan jeg ikke lige få et link og et tlf nr.? -Bare sådan en organisation hvor man køber et barns fremtid...
  Jeg ved godt at der er massere reklamer og så noget men smid alligevel lige et link til et site hvis det er muligt.

 23. nicolai harder
  24. Nov 2009 11:00
  23

  ja, dem der stjæler fra en fond er da ihvertfald 200% atheister

 24. Alexander
  4. Dec 2009 10:18
  24

  Heysa!

  Jeg har også et projekt opgave i skolen og har brug for at vide hvor mange penge der rent faktisk går til Afrika. Der er jo hvert år hvor samtlige giver penge ind og støtter de fattige i Afrika. Nogen der husker hvor mange penge det blev til sidste gang?

 25. Amalie Eriksen
  15. Jun 2010 13:55
  25

  Ej hvor frygteligt

 26. coach outlet stores
  7. Dec 2010 03:58
  26

  Me gusta todo de su article.Well hecho.*

 27. persian girl
  25. Apr 2011 17:19
  27

  det var altså meget sørlig :(
  good bless African children <3

Links til dette indlæg

 1. http://www.google.dk/search?q=B%C3%B8rn+i+afrika&hl=da&st... ( 7. May 2007)
 2. http://www.google.dk/search?q=b%C3%B8rn+i+afrika+&hl=da&s... ( 7. May 2007)
 3. http://www.google.dk/search?q=hvad+skal+vi+vide+om+afrika... ( 7. May 2007)

Tags

Arkiv